Zuiver daglicht in de chiropractiepraktijk

11 september 2020

Zuiver daglicht in de chiropractiepraktijk

20190502_134926-scaled-b2481afd.width-800

“Je haalt met de ledverlichting van Freshlight daglicht naar binnen. Dat voelt goed en dat werkt prettig. Bovendien besparen we aanzienlijk op energiekosten.” Geert de Vries is de chiropractor bij Chiropractie4Life in Apeldoorn. Sinds 2005 helpt hij mensen om hun gezondheid te verbeteren met chiropractische zorg.

“Ik word altijd enthousiast als mensen zelf enthousiast zijn. Het enthousiasme van de mensen van Freshlight en de kennis over verlichting (en ionisatie) hebben me over de streep getrokken om te kiezen voor ledverlichting van Freshlight. En we zijn erg blij met die keuze.”

In de praktijk van De Vries werden alle lampen vervangen door de ledverlichting van Freshlight. “We hebben iets minder lichtpunten nodig, we zijn van 33 naar 29 punten gegaan. Bovendien zaten er voorheen twee lampen per lichtpunt, nu nog één. Het wattage is daarmee met ruim een kwart verlaagd en de lichtopbrengst is gestegen.” Nog een verschil: de transformatoren van de oude ledlampen werden erg heet. “Dat zijn we nu ook kwijt.”

Milieuwinst en investeringsaftrek

“Het is een redelijk overzichtelijke investering. Bovendien komt de investering in aanmerking voor investeringsaftrek. Freshlight-verlichting is een milieuvriendelijke techniek en daardoor kun je een aanvraag doen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).”

“Onze cliënten zijn in het algemeen enthousiast over de nieuwe verlichting. Een aantal moest nog wel even wennen. Ze vonden de verlichting erg ‘wit’. Dat snap ik wel, want het is een verschil met de oude lampen, die veel diffuser licht verspreidden. Mijn medewerkers zijn zeer enthousiast. Ze vinden het rustiger aan hun ogen en zeggen dat het veel prettiger werkt.”

Natuurlijk licht geeft energie

Natuurlijk daglicht geeft energie, dat is al eeuwen bekend. Licht is uiteraard belangrijk om goed te zien en te werken, maar heeft ook invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Natuurlijk daglicht of zonlicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog. Daardoor zien we scherp en zijn kleuren natuurgetrouw. Kunstlicht zoals we dat we gewend zijn op het werk en thuis bevat slechts enkele kleuren uit het spectrum. De ledverlichting van Freshlight leveren ruim 99% volledig natuurlijk daglicht. Dat betekent meer contrast en levensechte kleuren plus alle gezondheidsvoordelen van natuurlijk daglicht.

“Chiropractie is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl”, vertelt De Vries. “Wij helpen mensen om weer zo natuurlijk mogelijk te bewegen. Dichter bij de natuur staan, is goed en gezond voor iedereen. Met deze verlichting haal je als het ware weer een stukje natuur naar binnen.” De Vries werd vooral getriggerd door de voordelen van het natuurlijke licht van de Freshlight-lampen. De ionisatie ziet hij als mooie bijvangst: “Schonere lucht is natuurlijk altijd goed!”

“Ik ben zeer tevreden over de verlichting en over de samenwerking met Freshlight. We hebben beter licht en we voelen ons allemaal prettiger daardoor. Het gaat daarbij ongetwijfeld een flinke besparing op de energiekosten opleveren. Hoeveel weet ik nog niet precies, daarvoor hebben we de lampen nog te kort. Maar los van de lagere kosten, zie ik verder ook alleen maar voordelen: we boeken milieuwinst en we voelen ons beter.”

www.chiropractie4life.nl/