afbeeldingen_content_11.original.format-webp

GESTRUCTEERD WATER

Het structureren en ioniseren van water gebeurt in de natuur wanneer water via een waterval of langs een bergwand naar beneden klettert.

GESTRUCTEERD WATER

Het structureren en ioniseren van water gebeurt in de natuur wanneer water via een waterval of langs een bergwand naar beneden klettert. Door het stromen langs rotsen neemt water energie op en het absorbeert minerale frequenties. Door het structureren en ioniseren van water wordt de lading van watermoleculen omgezet met het resultaat dat water wordt opgesplitst in kleinere eenheden. Hierdoor kan water meer zuurstof, mineralen en voedingsstoffen opnemen. Planten, dieren en mensen profiteren van verhoogde hydratatie en een efficiëntere opname van voedingsstoffen. Hoogenergetisch, sterk zuurstofrijk water remt de groei van ziekteverwekkers en vermindert de pathogene druk. Gestructureerd water is wereldwijd uitgebreid bestudeerd door o.a. Dr. Pollack, auteur van het boek “The Fourth Phase of Water”. FreshWater ioniseert uw water. Met de allernieuwste ionisatie technologie kan mens, dier en plant profiteren van de voordelen van “gestructureerd en actief geïoniseerd water”, een investering die zich binnen een jaar terugbetaald. “Structured” water bevordert de biologische beschikbaarheid van nutriënten en remt tegelijkertijd de pathogene druk.

Gestructureerd water
freshwater

WAAROM FRESHWATER?

  • Geïoniseerd water wordt opgesplitst in kleinere eenheden zodat water meer zuurstof, voedingsstoffen en mineralen kan opnemen.
  • Mens, dier en plant kunnen door de kleinere eenheden makkelijker voedingsstoffen en mineralen opnemen.
  • Hogere productie en lager uitval.
  • Met één waterionizer per aanvoerpunt zuivert u het water in de gehele kas
  • Ideaal voor het kweken van planten volgens het hydroponics principe
  • Dankzij ionisatie is het water zuurstofrijker (200%) en krijgen schimmels en bacteriën geen kans
  • Minder plantziektes, snellere groei, hogere productie
  • In vier versies beschikbaar: van 2.000 tot 10.000 liter per uur
Kas
Water opslag
Kas
water opslag

“Waterverbruik gezakt, drogere stal en lagere voederconversie”

Het belang van schoon drinkwater voor pluimvee wordt onderschat, is de opvatting van Erik van Veldhuisen. Voor zijn scharrelende vleeskuikens installeerde hij vorig jaar een Freshwater waterdevizer op zijn waterleiding. “Ioniseren van water klonk aanvankelijk wat wazig in de oren, maar in de praktijk werkt het als een tierelier.”

Om na te gaan wat water van slechte kwaliteit doet met kippen”, aldus Erik van Veldhuisen. Het verhaal over de Freshwater waterdevizer overtuigde de pluimveehouder. Hij bouwde in 2015 een stal voor 25.000 traag groeiende scharrelvleeskuikens en levert het pluimvee volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk af. “Je kijkt wat er binnen de bedrijfsvoering nog beter kan. Goed water is beter voor de gezondheid en groei van de kippen, het leidt tot een betere voerconversie”, vertelt Van Veldhuisen. bijvoorbeeld veel minder aankoek in de leiding. “Dat zie je vrijwel direct.”

In groei en voerconversie zijn de resultaten uitstekend. “Dat blijkt wel uit de slachtrapporten. Daarnaast blijkt dat het waterverbruik is gezakt en de voederconversie lager is. Daarnaast merken we dat de stallen droger zijn. Al met al kun je stellen dat onze technische resultaten sinds de komst van de waterdevizer verbeterd zijn.”

image002-1.png

Voor de zekerheid heeft hij bij de waterdevizer nog een bypass gemaakt. “Mocht het apparaat toch eens kapot gaan, dan krijgen de kuikens via een omweg nog steeds water. Die hebben we nog niet hoeven te gebruiken.” “De waterdevizer heb ik in de laatste week van de kuikens tussen de leidingen gezet. Eerst heb ik de leidingen doorgespoeld. Het verschil bleek heel goed zichtbaar tussen het water in de bakjes, die ik aan het eind van de lijnen heb gezet. Het verschil is echt verbluffend.” Inmiddels hoeft Van Veldhuisen zijn leidingen praktisch de ionisatie van het water is er Voor de komst van de waterdevizer had de pluimveehouder uit Renswoude niet te klagen over de technische resultaten. In de tijd dat de prijzen onder druk stonden ging hij toch nadenken. “Kijk, op prijzen die de slachterij uitbetaald hebben we weinig invloed. De knop van de technische resultaten is de enige waar wij als ondernemer aan kunnen draaien. Als je nagaat dat bij goede omstandigheden in de stal de water-voerverhouding 1,7 is, dan is het geen hogere wiskunde