Geiten en schapen

GEITEN EN SCHAPEN

Met ionisatie zuiveren de daglichtlampen van Freshlight 24/7 de stal van ammoniak, (fijn-)stof, geur, bacteriën en virussen. De lucht in de stal is schoner, mens en dier ademen gemakkelijker.

Wilt u advies over zuiver daglicht met een plus in uw geiten- en schapenhouderij?

Neem contact met ons op.

De overstap naar Freshlight levert direct resultaten op. Uit metingen blijkt dat er minimaal 30% ammoniakreductie optreedt. Volgens geitenhouders is de leefomgeving van de geiten aanzienlijk beter. “De geiten zijn rustiger en zitten goed in het vel. Ook de vacht van de geiten ziet er mooier uit. De uitval van zwakkere dieren is aanzienlijk minder. Voor de boer is het ook prettiger werken, één van de mooiste investeringen die wij gedaan hebben.”

Ook voor schapenhouders is het stalklimaat een actueel onderwerp. Freshlight helpt direct fijnstofconcentraties te verminderen. Op relatief korte termijn kan het antibioticagebruik teruggeschroefd worden. Volgens schapenhouders levert Freshlight niet alleen veel en plezierig licht op om in te werken. Ze rapporteren ook – en dat is aantoonbaar met meetcijfers - verbeterde groei en minder tot geen hoest.

  • IP67 stof- en spuitwaterdichte armatuur

  • Lichtopbrengst van 1400-14000 lumen (10-100 watt)

  • Ionisatie van 5 miljoen tot 50 miljoen ionen per seconde per m² staloppervlak

  • Zware kwaliteit kunststof. Daardoor (en door ionisatie) vrijwel ongevoelig voor ammoniak

  • Eenvoudige montage door interne bedrading en maatwerk bekabeling

  • Aansturing door klimaatcomputer mogelijk met multi-dimmer

  • Dekra-gecertificeerd

geiten en schapen

Christian en Monique van Summeren zijn de trotse eigenaars van Geitenmelkerij Stramproy. Mede door hun passie voor dieren zijn zij in 2002 een geitenmelkerij gestart. Om het beste resultaat voor hun geiten te genereren hebben Christian en Monique er in december 2018 voor gekozen om één locatie te voorzien van ioniserende ledverlichting van FreshlightAgri. Sindsdien genieten hun geiten van een schone en heldere stal.

In het Limburgse Stramproy zijn Christian en Monique in 2002 klein begonnen door het inkopen van 1.000 lammetjes. In 2006 heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt wat op dit moment resulteert in 9.000 melkgeiten, 4.000 opfokgeiten en 200 bokken verdeeld over zes locaties in Nederland en België.

Monique gaf aan dat zij samen met Christian opzoek waren naar een product met ionisatie, om het stof in de stallen te verminderen en ziektes bij hun geiten te voorkomen. Via het internet kwam Monique op de website van FreshlightAgri terecht en vond ze een product wat voldeed aan hun wensen. FreshlightAgri biedt namelijk ioniserende ledverlichtingssystemen met fullspectrum zonlicht. Doordat de armaturen van de verlichting zijn voorzien van zeer krachtige ionisatie worden stallen 24 uur per dag gezuiverd van ammoniak, fijnstof, geuren, bacteriën en virussen. Het resultaat is een frisse stal met gezonde en vitale dieren. Dit resultaat is te zien in de geitenstal van Monique en volgens haar is dit de ideale oplossing om stof in de stal te verminderen. Ook onderzoek van Wageningen University & Research toont dit resultaat aan. Er is namelijk een emissiereductie gemeten van minimaal 40%.

Naast ionisatie zijn de ledverlichtingssystemen van FreshlightAgri ook voorzien van fullspectrum zonlicht. Het fullspectrum zonlicht benadert het lichtspectrum dat van de zon afkomt en activeert vitamine D3. Het resultaat hiervan is dat de dieren sneller groeien, sterkere botten hebben en minder vatbaar zijn voor ziektes. Op verzoek van Christian en Monique is de verlichting in de stal zo ingericht dat iedere geit kan genieten van tenminste 200 lumen licht.

Op dit moment is één locatie van Geitenmelkerij Stramproy voorzien van de verlichting van FreshlightAgri. Op de vraag of Monique in de toekomst weer wil samenwerken met FreshlightAgri antwoordde zij positief. Monique wil graag alle locaties voorzien van ioniserende verlichting, zodat al de 13.000 geiten kunnen genieten van een schone en heldere stal.

Meer informatie over de producten van Freshlight?

Tel: 055 - 302 00 22
E-mail: info@freshlight.eu
Website: www.freshlightgroup.com

Downloads

Schaap en Geit 2019 (Artikel hiernaast)

Download

Schermafbeelding 2021-12-08 om 16.24.53.png

GERELATEERDE PROJECTEN