ZUIVER LICHT IN DE ZORG

Licht en hygiëne zijn van levensbelang in de zorg. Freshlight-lampen zuiveren dankzij de ionisatie continu medische en verpleegomgevingen. De technologie reduceert (fijn)stof, geur en pathogenen (bacteriën en virussen) in de lucht. Het resultaat is een schonere omgeving, waarin zorgverleners en patiënten minder bevattelijk zijn voor besmetting. De natuurlijke daglichtverlichting zorgt er bovendien voor dat patiënten en cliënten zich prettiger en gezonder voelen. Wilt u meer weten over de voordelen?

Neem contact met ons op.

OPLOSSINGEN VOOR ZIEKENHUIS EN VERPLEEGZORG

De lampen van Freshlight zijn geschikt voor verschillende lichtsystemen en eenvoudig te monteren in bestaande armaturen en installatie. Inmiddels worden ze veelvuldig toegepast in ziekenhuizen, klinieken, verzorgings- en verpleeghuizen. Een investering in Freshlight-lampen komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) en mogelijk voor de Vamil-regeling. Ook daarover adviseren wij u graag.

licht in de zorg
licht in de zorg
licht in de zorg
licht in de zorg

Zuiver daglicht in de chiropractiepraktijk

“Je haalt met de ledverlichting van Freshlight daglicht naar binnen. Dat voelt goed en dat werkt prettig. Bovendien besparen we aanzienlijk op energiekosten.” Geert de Vries is de chiropractor bij Chiropractie4Life in Apeldoorn. Sinds 2005 helpt hij mensen om hun gezondheid te verbeteren met chiropractische zorg.

“Ik word altijd enthousiast als mensen zelf enthousiast zijn. Het enthousiasme van de mensen van Freshlight en de kennis over verlichting (en ionisatie) hebben me over de streep getrokken om te kiezen voor ledverlichting van Freshlight. En we zijn erg blij met die keuze.”

In de praktijk van De Vries werden alle lampen vervangen door de ledverlichting van Freshlight. “We hebben iets minder lichtpunten nodig, we zijn van 33 naar 29 punten gegaan. Bovendien zaten er voorheen twee lampen per lichtpunt, nu nog één. Het wattage is daarmee met ruim een kwart verlaagd en de lichtopbrengst is gestegen.” Nog een verschil: de transformatoren van de oude ledlampen werden erg heet. “Dat zijn we nu ook kwijt.”

Milieuwinst en investeringsaftrek

“Het is een redelijk overzichtelijke investering. Bovendien komt de investering in aanmerking voor investeringsaftrek. Freshlight-verlichting is een milieuvriendelijke techniek en daardoor kun je een aanvraag doen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).”

“Onze cliënten zijn in het algemeen enthousiast over de nieuwe verlichting. Een aantal moest nog wel even wennen. Ze vonden de verlichting erg ‘wit’. Dat snap ik wel, want het is een verschil met de oude lampen, die veel diffuser licht verspreidden. Mijn medewerkers zijn zeer enthousiast. Ze vinden het rustiger aan hun ogen en zeggen dat het veel prettiger werkt.”

Natuurlijk licht geeft energie

Natuurlijk daglicht geeft energie, dat is al eeuwen bekend. Licht is uiteraard belangrijk om goed te zien en te werken, maar heeft ook invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Natuurlijk daglicht of zonlicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog. Daardoor zien we scherp en zijn kleuren natuurgetrouw. Kunstlicht zoals we dat we gewend zijn op het werk en thuis bevat slechts enkele kleuren uit het spectrum. De ledverlichting van Freshlight leveren ruim 99% volledig natuurlijk daglicht. Dat betekent meer contrast en levensechte kleuren plus alle gezondheidsvoordelen van natuurlijk daglicht.

“Chiropractie is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl”, vertelt De Vries. “Wij helpen mensen om weer zo natuurlijk mogelijk te bewegen. Dichter bij de natuur staan, is goed en gezond voor iedereen. Met deze verlichting haal je als het ware weer een stukje natuur naar binnen.” De Vries werd vooral getriggerd door de voordelen van het natuurlijke licht van de Freshlight-lampen. De ionisatie ziet hij als mooie bijvangst: “Schonere lucht is natuurlijk altijd goed!”

“Ik ben zeer tevreden over de verlichting en over de samenwerking met Freshlight. We hebben beter licht en we voelen ons allemaal prettiger daardoor. Het gaat daarbij ongetwijfeld een flinke besparing op de energiekosten opleveren. Hoeveel weet ik nog niet precies, daarvoor hebben we de lampen nog te kort. Maar los van de lagere kosten, zie ik verder ook alleen maar voordelen: we boeken milieuwinst en we voelen ons beter.”

www.chiropractie4life.nl

"Goed helder licht is van levensbelang”

Een frisse kijk op licht voor Bronovo

Het Bronovo Ziekenhuis gebruikt ioniserende verlichting voor o.a. het reinigen van de lucht op de dermatologie afdeling.

Cor Wegman (Hoofd Technische Dienst bij Bronovo):

Recent kwam bij de technische dienst het verzoek binnen of zij iets aan de geuroverlast op de afdeling dermatologie konden doen. Op deze afdeling staat een apparaat dat door middel van UV licht, huidaandoeningen behandeld. Bijkomend effect is dat de ruimte waar dit apparaat staat na de behandeling onprettig ruikt. Als eerste oplossing hebben we het ventilatiesysteem van deze kamer anders ingeregeld, we dachten dat wanneer de ventilatie capaciteit vergroot zou worden de geur zou verdwijnen. Helaas was deze te hardnekkig en leverde deze aanpassing niet het bevredigende resultaat. In deze periode kwam ik in contact met Toon Stappers, technisch directeur van Freshlight bv. Hij was op zoek naar een testmogelijkheid binnen de gezondheidsbranche om zijn luchtreinigende lampen onder de aandacht te brengen. Na overleg is onze afdeling dermatologie dat geworden.

Innovatief alternatief

De producten van dit bedrijf zijn uniek, schone lucht, licht en energie besparing in een lamp! Daarnaast is de toepasbaarheid heel eenvoudig. In de behandelkamer hebben we geen ingrijpende veranderingen aan installaties en/of gebouwen hoeven door te voeren. Het enige wat we gedaan hebben zijn de ouderwetse ballasten uit de TL armaturen vervangen door een hoog frequent VCA. Deze zorgt ervoor dat de verlichting ook nog eens 40% energie zuiniger is. Alleen al door deze energie besparing verdient de luchtzuiverende verlichting zich binnen een jaar terug. Begin januari hebben we de verlichting vervangen. Aan het heldere rustgevende daglicht waren we snel gewend. Maar waar we het meest tevreden over zijn is dat de geur in de behandel kamer bijna geheel is verdwenen.

Toekomst

Op dit moment denken we aan vervolg projecten, zoals ons verpleegtehuis waar ook incontinente bewoners wonen en de afdeling waar het linnengoed wordt verzameld. De stank van urine en andere VOC’s zullen door ionisatie verminderd worden. Onderzoek naar andere toepassingen loopt op dit moment. De producten van Freshlight zijn veelbelovend en passen goed bij onze doelstelling om het welzijn van onze gasten en personeel op een nog hoger niveau te krijgen en dit tegen minimale kosten, zo vertelt Cor Wegman.

Cor Wegman,

Hoofd Technische Dienst Bronovo Ziekenhuis

Ziekenhuis

Ziekenhuis

Uit recent Italiaans onderzoek blijkt dat ionisatoren de lucht effectief desinfecteren. Ook ziekenhuizen zoals Johns Hopkins, Children’s Hospital Boston en het University of Maryland Medical Center hebben luchtionisatie al met succes toegepast. Negatieve ionen zelf maken tal van ziekteverwekkende bacterie- en virussentypen in de lucht onschadelijk, blijkt uit Zweeds onderzoek. Negatief geladen ionen beschadigen de zogeheten spikes, de uitstekende eiwitten aan het oppervlak waarmee de coronavirussen cellen binnendringen. Beschadigde spikes maken het onmogelijk voor een virus om mensen te infecteren.

Onze producten

Ionbreeze
Ionbreeze
ledpanel
Led panel