Betere groei en voerconversie

4 mei 2020

Betere groei en voerconversie

image002-1.original.format-webp

Erik van Veldhuisen uit Renswoude is een pluimveehouder met hart voor zijn kippen. Hij geeft zijn kuikens veel ruimte en zorgt goed voor ze. “Dat is beter voor de kip en beter voor de consument.” Hij probeert de hele keten, van fok tot en met verkoop, zo klein en duurzaam mogelijk te houden en verkoopt zijn kuikens met Beter Leven keurmerk rechtstreeks aan de klanten in de buurt. “Ik wil de klanten graag op mijn erf hebben. Ik wil laten zien waar hun kippenvlees vandaan komt en hoe we voor de dieren zorgen.” Sinds maart 2015 houdt Erik 25.000 traaggroeiende scharrelvleeskuikens, het bedrijf is te volgen op www.kipvandeboer.nl.

Uitstekende groei en voerconversie

“Via een collega ben ik in contact gekomen met Freshlight. Ik heb me laten informeren over de Freshwater waterdevizers en dat klonk heel interessant. Water is zo’n belangrijk onderdeel bij het houden van kuikens. Er gaat ruim 200.000 liter water doorheen in de stal. Is het water slecht en onzuiver, dan merk je dat direct aan de groei. Goed water is beter voor de gezondheid en groei van de kippen, het leidt tot een betere voerconversie.”

Al het water in de stal komt nu binnen via de Freshwater waterdevizer. Erik: “Ik heb nu twee koppels volledig op dit water gehad en de resultaten zijn zonder meer goed. Dit koppel – dat zijn 25.000 kippen – heeft het heel goed gedaan. Nu zit ik in het derde koppel en ook hier zie ik verbeteringen vergeleken met vroeger. Dankzij de ionisatie van het water is er bijvoorbeeld veel minder aankoek in de leiding. Dat zie je vrijwel direct. Het is nu misschien nog te vroeg om over een structureel succes te spreken, maar het ziet er heel goed uit. In groei en voerconversie zijn de resultaten uitstekend.”

Gestructureerd en geïoniseerd water

De Freshwater waterdevizers structureren en ioniseren het water. Dat zuivert het water continu en verhoogt de opname van zuurstof, mineralen en voedingsstoffen. Planten, dieren en mensen profiteren van verhoogde hydratatie en dat leidt tot een efficiëntere opname van voedingsstoffen. Hoogenergetisch, sterk zuurstofrijk water remt de groei van ziekteverwekkers en vermindert de pathogene druk. De positieve werking van Freshwater waterdevizers is wetenschappelijk aangetoond. Kijk voor meer informatie op www.freshlight.eu/nl/water.